Det vi som oftest forbinder med et kødben, er en bærende knogle fra et stort dyr. Men det kan hunden ikke spise.
Den kan gnaske på det i langt tid, men der er ingen næring i forhold til den energi, som hunden bruger på at forsøge at æde knoglen.
Et rigtigt råt kødben kan spises uden at man knækker tænder, - og gerne på under en halv time.
Har du hund aldrig fået rå kødben før, så start med et stort, "blødt" et; f.eks. brystben fra okse eller kalv, oksestrube eller fjerkræshalse. Dels er det let at tygge og fordøje, og dels minimerer du risikoen for, at den skulle blive så ivrig, at den sluger hele benet på en gang. Og skulle den komme til at sluge hele benet, så vil den som oftest selv kaste det op inden for de næste 24-36 timer.
Reagere din hunds mave, når den får rå kødben - enten som vandig eller meget hård afføring, så kan du med fordel servere en lille portion kallun en halv times tid inden den får sit kødben. Kallunen hjælper mavesyren med at fordøje kødbenet korrekt.
Allervigtigst er det, at du observerer din hund, når den spiser kødben!
Hvis den ikke er vokset op med at ondulere de lidt hårdere former for mad, så skal den lære det på en tryg og hyggelig måde.
Tilberedte ben kan være livsfarlige! De kan splintre og blive til cement i din hunds tarme. De er umulige for tarmene at fordøje, så ALTID rå ben!