Lad os slå fast: RigtigHundemad BARF er underlagt alle fødevarekontrollens regler, og når du købet et RigtigHundemad-produkt, kan du være sikker på, at det er godkendt til humanernæring på slagteriet.
Der har verseret mange skrækhistorier på bl.a. de sociale medier omkring hunde som smittekilde af f.eks. salmonella. Så meget, at Trygfonden har forbudt deres besøgshunde at få råt kød og ben.
Men, vi går jo alle sammen rundt og ”smitter” hinanden med vira og baciller hver dag, og er man syg med forringet immunforsvar, skal der naturligvis ikke så meget til.
Men faktum er, at der er langt flere bakterier i friskplukket frugt og grønt, end der er i din hunds mund - og så nævner vi ikke din mobiltelefon eller computermusen, for så bliver det bare rigtig klamt...
Tænk på hvor mange udbrud af salmonella- og e-coliforgiftninger fra fødevarer vi årligt hører om kontra folk, der er blevet syge af at få et vådt kys af en sund og rask hund?
Og faktum er også, at hunde fodret med frisk og naturlig mad, ofte har sundere mundhygiejne end hunde fodret med tørfoder og kiks. De har sjældent belægninger på tænderne, dårlig ånde eller fedtet pels.
Og fælles for alle hunde er, at de alle snuser hinanden bagi – og det, der er værre 😉
Proteinforgiftning kan være en korrekt diagnose, hvis hunden er blevet fodret med dårligt protein, f.eks. fra majsgluten, hvedegluten, fjer og soja. Men det er jo ikke ensbetydende med, at den ikke kan tåle friskt, råt kød. Proteinindholdet i en pose tørfoder ligger typisk på 27-41%, alt afhængigt om det er produceret af ferskt kød eller kødmel. Råt kød indeholder typisk 18-22% protein – og en masse vital kødsaft.
Vores erfaring er, at hunde diagnosticeret med ”proteinforgiftning”, får det meget bedre, når de bliver sat på en sund og nærende barf-menu, og ikke kun udsættes for vegetarmad; tørfoder med protein af vegetabilsk oprindelse.
Når dyrlægerne udtaler sig negativt omkring barf-fodring og fejlernæring, så kan det meget vel være rigtigt. Men vi kan samtidigt sige, at de hunde, som dyrlægerne omtaler, ikke er vores kunder!
Mange hundeejere sætter sig ikke ordentligt ind i hvordan man råfodrer/barfer, og tror fejlagtigt, at hunden lever fint på slagterens affaldsprodukter.
Vores forhandlere gør derfor meget ud af at informere vores kunder om den korrekte sammensætning af måltiderne, så hundene får deres behov dækket. Har man ikke en allergihund med helt specielle behov, så har vi lavet en række RigtigHundemad produkter, som er sammensat efter ”hele byttedyr” devisen; alt er i posen, du kan selv tilsætte grønt og vitaminer efter behov. Ligeledes har vi med Bella’s Favorit Barf gjort det 100%, så alle menuer er fuldfoder, klar til servering efter behov. Og det er ikke lyv når vi påstår, at du kan se en positiv forskel på din hund inden for den første uge efter skiftet til barf!
JO!
Bare de er rå. Stegte ben kan lave en farlig ballade, mens det bløde rå skelet er noget af det sundeste, du kan servere for din hund. Tænk på Mikkel Ræv og de andre hønsetyve; hvad lever rovdyrene af i naturen?
Denne myte møder vi stadig – især hos jagtfolket. Ikke at de er bange for at deres jagthund går efter struben på dem selv, men at de ikke længere vil komme tilbage med det bytte, som jægeren sender dem ud efter. Men hunden har jo lært at apportere og forbinder således ikke fasanen med et måltid mad. Mad er noget man får serveret af sine mennesker. Med den korrekte belønning, skal jagthunden nok kende forskel på dit og mit. Faktum er, at du får langt mere ud af din jagthund, hvis du fodrer den med frisk mad. Vores jagt-kunder siger, at hundene bliver mere udeholdene og går ikke ”sukkerkold”.
En hund, der bliver stimuleret korrekt, og ikke anser sin mad for en ressource, som den skal forsvare, vil ikke blive blodtørstig af råt kød. Den bliver bare glad og tilfreds.
Jo, det må man godt. Faktisk kan du optimere både smag og sundhed ved at tilsætte RigtigHundemad Barf eller Bella's Barf Favorit til skålen med tørfoder. Lader du kødet tø op oven på tørfoderet, så suger kuglerne saften til sig - og du undgår måske at din hund sorterer tørfoderet fra.
Hvis man har en syg hund, skal man altid fare med lempe, når man skifter kost. Da RigtigHundemad så dagens lys i 2007, var 90% af vores kunder syge hunde. Derfor var der mange regler - måske tangerende til det religiøse. Disse regler og vores erfaringer herfra er stadig grundstenen i vores virke, selvom vi i dage ser en masse dejlige, glade og raske hunde i vores butikker.